In 1965 kwam het initiatief vanuit Otterlo om tot een sportzaal te komen. Hiervoor was bij de gemeente Ede in die tijd helaas geen budget voor beschikbaar. Om die reden heeft de Otterlose bevolking een gedeelte van de bouwkosten zelf voor haar rekening genomen. Hiervoor werd een soort van donateurregeling in het leven geroepen.
Elke maand moesten kinderen van de lagere school gedurende een aantal jaren deze contributie ophalen bij een groot deel van de Otterlose bevolking. Het ging hierbij om ongeveer vijf gulden per maand. Dat was in die tijd een fors bedrag.
Eindelijk, na jaren sparen en getouwtrek met de gemeente, werd in 1972 het startschot gegeven voor de bouw van de sporthal SERO (Sport en Recreatie Otterlo) De opening vond plaats in 1973. Stichting SERO was (en is nog steeds) betrokken bij de bouw en het beheer van de sportzaal.
BSVO (Binnen Sport Vereniging Otterlo) werd in 1973 opgericht als omnivereniging met als doel de jeugd te laten proeven van zoveel mogelijk verschillende sporten. Er werden “instuiven” georganiseerd, waarbij je kon gymnastieken, basketballen, tafeltennissen, zaalvoetballen en natuurlijk ook volleyballen. Elke sport op een eigen avond. De contributie was laag (en is dat nog steeds) en er hoefde voor nooit meer dan vier gezinsleden te worden betaald. Als lid van BSVO kon je dan deelnemen aan alle aangeboden sporten en slechts één contributie betalen!
Deze constructie als omnivereniging bleef bestaan tot ongeveer 1999. Intussen was de afdeling volleybal uitgegroeid tot veruit de grootste sport binnen BSVO met als hoogtepunt het 25-jarig jubileum in 1998. Rond die tijd werd besloten om de omnivereniging op de splitsen in zelfstandige sportverenigingen, waarbij de afdeling volleybal de naam BSVO kon behouden. De afdeling volleybal kende tot die tijd ook al lang een eigen bestuur binnen de omnivereniging BSVO. Een bestuur met daarin natuurlijk het dagelijks bestuur (voorzitter, penningmeester en secretaris) aangevuld door een technische commissie (jeugd en senioren), een activiteiten- commissie en een kantinecommissie.
Al deze vrijwilligers hebben gedurende circa 43 jaar er voor gezorgd dat BSVO is geworden tot wat het momenteel is: Een bloeiende vereniging met veel jeugdleden (vooral de meisjes uit ons dorp) die vooral kan rekenen op telkens weer nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor allerhande activiteiten binnen BSVO. Zonder hen kan BSVO niet bestaan!
Wanneer de gemeente Ede snel beslissingen durft te nemen, is de kans groot dat op de plek van de huidige SERO binnen een jaar een nieuwe sporthal gebouwd zal worden. Als dat zover is, kunnen we weer met de gehele vereniging in dezelfde zaal trainen en wedstrijden spelen.
Volleybal blijft leuk, welke leeftijd je ook hebt!
Ad Jansen